نیکل ضایعاتی

نیکل ضایعاتی چیست؟

نیکل ضایعاتی چیست : نیکل یکی از فلزات جدول تناوبی است که برای اولین بار در سال 1751 توسط یک دانشمند سوئدی، کشف شد. عدد اتمی آن 28 و در گروه هفتم و دوره چهارم قرار دارد. این فلز از کانی های همچون پیروتیت، پنتلاندیت و گارنییریت به دست می آید. در ساختار شهاب سنگ ها، مقدار زیادی از این فلز یافت می شود. در این مطلب قیمت نیکل ضایعاتی، مورد بحث قرار می گیرد.

ویژگی های نیکل چیست؟

ویژگی های نیکل چیست؟در رابطه با ویژگی های فلز نیکل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

این فلز دارای ظرفیت های 2 و 4 بوده و برای آن پنج ایزوتوپ پایدار شناخته شده است. همچنین نیکل از مقاومت بالا برخوردار می باشد. چکش خواری نیز از دیگر ویژگی هایی است که باید به آن اشاره کرد. این ویژگی، سبب می شود که کاربرد آن برای اهداف مختلف افزایش یابد که در ادامه بیشتر در رابطه با آن بحث خواهد شد.

نیکل، فلزی براق می باشد و به رنگ سفید و نقره ای دیده می شود. ساختار بلوری و مکعبی شکل هم دارد.

فلز مذکور می تواند به عنوان هادی جریان برق نیز مورد استفاده قرار گیرد. سختی و انعطاف پذیری نیز به این فلز نسبت داده می شود. میل ترکیبی بالایی با گوگرد و آرسنیک دارد. عدم اکسیده شدن را هم باید به این ویژگی ها افزود.

آشنایی با کاربرد های نیکل

آشنایی با کاربرد های نیکل  ؛نیکل، کاربرد های فراوانی در صنایع مختلف دارد. صنعت فولاد از این فلز استفاده زیادی می کند. در واقع این فلز برای تولید فولاد های آستنیتی ضد زنگ به کار می رود. تولید باتری های قابل شارژ هم به کمک آن انجام می شود. در ضرب سکه کارایی بسیار بالایی دارد. صنعت ریخته گری از دیگر صنایعی است که از نیکل استفاده می کند. کاتالیست های هم به این فلز نیاز دارند. انواع ورق های زرهی را به کمک آن می سازند.

درب های ضد سرقت که به عنوان تکنولوژی های روز دنیا مورد استقبال قرار گرفته اند از فلز نیکل ساخته می شوند. نیکل در تولید آلیاژ آلنیکو به کار رفته که این آلیاژ در آهن ربا کارایی دارد.

علاوه بر این نیکل در ترکیب با مس آلیاژی به نام مونل می سازد که نسبت به خوردگی، خیلی مقاوم است. از این رو در ساخت پروانه کشتی و همچنین لوله کشی های صنایع مختلف که با مواد شیمیایی و صنعتی متعدد سر و کار دارند، مصرف می گردد.

از دیگر کاربرد های فلز نیکل، ساخت لوازم آشپزخانه می باشد. این فلز پر کاربرد و مقاوم را در سیم های هوشمندی که در ربات ها دیده می شود نیز به کار می برند. بوته های آزمایشگاه های شیمیایی نیز از این جنس ساخته می شوند. یکی دیگر از مواردی در می توان نام برد، ساخت انواع لوله های نیکلی می باشد. شوری که از مهمترین تنش ها برای محصولات کشاورزی شناخته می شود را با بهره گیری از نیکل می توان کنترل کرد.

شیشه های سبز رنگ نیز به نیکل نیاز دارند. اصولا برای محافظت از فلز های مختلف پوششی از نیکل روی آنها کشیده می شود. چقرمگی مناسبی در دمای پایین از خود نشان می دهد.

نیکل در اقتصاد

نیکل در اقتصاد همانند بسیاری از فلزات ارزشمند، قابلیت بازیافت و برگشت مجدد به چرخه تولید را دارد. از آنجایی که قیمت نیکل ضایعاتی در مقایسه با مواد اولیه، پایین تر می باشد، تمایل برای خرید و فروش آن بالا است. از طرفی به خاطر مقاومت خوب نیکل، ممکن است حتی نوع ضایعاتی آن به صورت مستقیم مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از آنها در کارخانه های بازیافت استخراج سنگ های معدنی را به حداقل می رساند و این امر صرفه جویی اقتصادی زیادی را به ویژه در بحث انرژی به دنبال خواهد داشت.